AH Vrtač Novice

Občuti čisti užitek Barcelone in občutek svobode. To je SEAT. Odkrij raznolikost modelov in najdi svoj želeni model SEAT.

  1. Novice
  2. Novi SEAT Leon je prejel pet zvezdic Euro NCAP.
16.03.2021
NOVOSTI PRI ZNAMKI SEAT

Novi SEAT Leon je prejel pet zvezdic Euro NCAP.

Popolnoma novi SEAT Leon je na preizkusu varnosti s strani organizacije Euro NCAP prejel pet zvezdic. Ta uspeh je dokaz trdega dela na področju razvoja Leona, kako ustvariti vozilo, ki ponuja največjo mero varnosti na tržišču, še posebej zdaj, ko so preizkusne metode Euro NCAP v letu 2020 postale še strožje.

SEAT

Varnost je del njegove DNK.
Paleta najnovejših varnostnih sistemov, ki temeljijo na kombinaciji podatkov iz senzorjev, omogoča novemu SEAT Leonu, da spremlja vozišče pred seboj kot še nikoli prej in, kar je najpomembneje, da se prilagodi spreminjajočim se voznim situacijam.

Sistemi, vključno z avtonomnim zaviranjem v sili, asistenco za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu* in stranski promet zadaj*, sistemom za prepoznavanje prometnih znakov*, sistemom za pomoč pri zastojih*, asistenco za luči* in asistenco pred trkom*, delujejo usklajeno, da ustvarijo zaščitni mehurček okoli vozila in potnikov. Asistenca pred trkom se na primer odzove v samo 0,2 sekunde, ko predvideva nezgodo, in zategne varnostne pasove, vklopi varnostne utripalke, zapre okna in strešno okno. S tem pomaga zaščititi potniški prostor. Če dodate še sedem varnostnih blazin, vključno z novo serijsko varnostno blazino med voznikovim in sovoznikovim sedežem, sistem za nadzor prometa z zaznavanjem vozil, pešcev in kolesarjev, asistenco za krmiljenje v sili, asistenco za križišča, asistenco za ohranjanje smeri in sistem za klic v sili e-Call, je popolnoma novi SEAT Leon eno najvarnejših vozil, ki je trenutno na voljo, tudi po novih metodah ocenjevanja, ki jih uporablja Euro NCAP.

Nova serijska varnostna blazina med voznikovim in sovoznikovim sedežem preprečuje trk glave voznika z glavo sovoznika ob bočnem trku.

Sistem za nadzor prometa poleg zaznavanja vozil, pešcev in kolesarjev vključuje še asistenco za krmiljenje v sili in asistenco za križišča. Med posegom sistema za nadzor prometa spredaj, ko voznik začne krmiliti, da bi se izognil oviri, asistenca za krmiljenje v sili prične ciljno krmiliti in zavirati, da najde najbolj optimalno linijo za preprečitev naleta.

Euro NCAP svoje ocenjevanje prilagaja vsaki dve leti. Ocenjevanje v letu 2020 je doslej najstrožje in najbolj temeljito, SEAT pa je odločen, da bo še naprej razvijal vozila, ki dosegajo vrhunske rezultate, ne glede na to, kako stroga bodo merila.

*Dodatna oprema.

Za več informacij obiščite naš salon Seat na Šucevi 28, 4000 Kranj ali pokličite na tel. št: 04/2700 239.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.