Veselimo se vašega zanimanja za naše podjetje. Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani www.avtohisavrtac.si nam je zelo pomembna. Zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje Avtohiša Vrtač d.o.o. . Podjetje Avtohiša Vrtač d.o.o. se pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov strogo drži veljavnih določil glede varstva podatkov. Podjetju Avtohiša Vrtač d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

Ta izjava o varstvu podatkov velja samo za spletno stran www.avtohisavrtac.si in z njo povezane podstrani, ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Preverite izjave o varstvu podatkov spletnih strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj so te spletne strani zunaj našega nadzora in podjetje Avtohiša Vrtač d.o.o. ni odgovorno za njihovo vsebino in ukrepe glede varstva podatkov.

[1.] Varnost podatkov

1.1] Podjetje Avtohiša Vrtač d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike.  Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma in po možnosti v 72 urah obvestili.

[1.2] Upoštevajte, da ste sami odgovorni za varno hrambo in varovanje tajnosti svojih uporabniških podatkov ali gesel, ki so vam bila predana ali posredovana.

[2.] Uporaba s strani mladoletnih oseb

[2.1] Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo. 

[3.] Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

[3.1] Podatki, ki jih posredujete vi

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko si z nami dopisujete ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za spodaj opisane namene (glejte točki [5.] in [6.]).

[3.2.] Podatki, ki jih zbiramo 

Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete pod točko [7.] ter v naši Smernici za piškotke: Smernice za piškotke.

[4.] Partnerji

Podjetje Avtohiša Vrtač d.o.o. ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, in sicer podjetij Porsche Informatik GmbH s sedežem v Salzburgu, Porsche Konstruktionen GmbH & Co KG s sedežem v Salzburgu, Porsche Slovenija d.o.o., Vivid Planet Software GmbH s sedežem v kraju Henndorf am Wallersee, ki delujejo po naročilu podjetja Avtohiša Vrtač d.o.o.. Partnerji, ki so bili skrbno izbrani, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbijo za to, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partnerji posredovanih osebnih podatkov ne smejo uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam.

Poleg tega tudi podjetje Avtohiša Vrtač d.o.o. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

[5.] Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev  

Podrobne informacije o obdelavi podatkov, za katero ni potrebna privolitev, najdete v naslednjem seznamu.

Splošni kontaktni obrazec

 • Kontaktni obrazec (informacijski material o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedba glede servisnega termina, dopolnilna oprema, pohvala in kritika, drugo): Ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o izbranem trgovcu in besedilo vaše poizvedbe).
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Besedilo poizvedbe, znamka, model vozila, registrska oznaka, št. prevoženih kilometrov, številka šasije, prva registracija, kontaktna oseba v poslovalnici, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, dosegljivost (od/do), telefaks, e-pošta, kontaktna oblika, izbrana storitev (popravilo vozila zaradi prometne nesreče/popravilo/servis), želeni termin (datum/čas), tip stranke (stalna stranka, nova stranka).

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Testna vožnja

 • Če individualno konfigurirate vozilo ali izberete novo prisotno vozilo, imate še dodatno možnost, da se dogovorite o testni vožnji. Ko oddate kontaktni obrazec za testno vožnjo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba testne vožnje.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 •  Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Model vozila, želeni termin, zanimanje za nakup novega vozila, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, poštna številka, kraj, telefon, e-pošta, besedilo poizvedbe.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Takoj razpoložljiva nova vozila

 • Ko oddate kontaktni obrazec za poizvedbo vozil na zalogi, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu. 
 • Namen: Priprava in izvedba nakupa vozila na zalogi.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Zanimanje za testno vožnjo, prehod na novo vozilo, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Web Car Configurator (CC)

 • Ko oddate kontaktni obrazec za konfiguracijo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba nakupa novega vozila.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Zanimanje za testno vožnjo, prehod na novo vozilo, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, telefon, dosegljivost (od/do), e-pošta.

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Moj seznam

 • Pri shranjevanju vozila (konfiguracija, vozilo na zalogi in testno vozilo) se obdelajo in shranijo vaši osebni podatki kategorij*, ki so zajeti v carLOG (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o prijavi).
 • Namen: Shranjevanje za nadaljnjo obdelavo in ponovni priklic osebnih podatkov o vozilu.
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo. 
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Uporabniško ime, e-pošta, geslo, nagovor, naziv (opcijsko), ime, priimek

Storitev spletne rezervacije 

 • S storitvijo spletne rezervacije lahko stranke prek spletne strani 24 ur na dan in neodvisno od delovnega časa poslovalnice sami rezervirajo servisni termin. Obstajata dve možnosti uporabe spletne rezervacije. S povezavo na portal za strank carLOG, s čimer se vaši osnovni podatki kategorije* (kontaktni in identifikacijski podatki) prikličejo neposredno iz carLOG-a. Storitev spletne rezervacije se lahko uporabi s prijavo gosta, s čimer se vaši navedeni podatki kategorije** (izbrane storitve in izdelki, kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o vozilu) samodejno obdelajo za pripravo servisnega termina.
 • Namen: Rezervacija in izvedba servisnega termina
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo
 • Čas hrambe: 7 let

*Natančna podatkovna polja: Nagovor, naziv, ime, priimek, e-pošta

**Natančna podatkovna polja: Popravila in vzdrževanje, paketi zvestobe, pnevmatike, ponudbe in akcije, osebne prošnje popravil, oddaja vozila in izbran termin, nadomestna mobilnost, nagovor, naziv, ime, priimek, telefon, e-pošta, ulica, poštna številka, kraj, država, znamka, model vozila, številka šasije, registrska oznaka, prva registracija

Opcijska polja nam omogočijo boljše razumevanje vaše poizvedbe in pripravo prilagojenega odziva.

Prijave na dela 

 • Imate možnost, da se na naši spletni strani potegujete za aktualno razpisana delovna mesta ali nam posredujete lastno prošnjo. Za prijavo vaše podatke kategorij* (kontaktni in identifikacijski podatki, podatki o osebnih/poklicnih razmerjih in značilnostih, fotografija kandidata) obdelamo samodejno.
 • Namen: Namen elektronske obdelave podatkov kandidatov je izbor osebe, ki ustreza prostemu delovnemu mestu (oglaševanje sodelavcev/zaposlitev)
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 • Čas shrambe: Vaši osebni podatki se v skladu z zakonom o enakem obravnavanju hranijo do konca postopka prijave plus šest mesecev.

*Natančna podatkovna polja: Nagovor, naziv, ime, priimek, datum rojstva, telefon, e-pošta, državljanstvo, poštna številka, kraj, ulica/št., življenjepis, fotografija, drugi dokumenti.

[6.] Obdelave podatkov, za katere je potrebna privolitev

Podjetje Avtohiša Vrtač d.o.o. obdeluje osebne podatke, navedene v točki [3.], za naslednje namene:

Povpraševanje servisnega centra o rabljenih vozilih 

 • Ko oddate kontaktni obrazec, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in informacijski podatki) obdelajo in odvisno od izbire posredujejo trgovcu, servisnemu centru ali zasebnemu prodajalcu. Dodatno se pri poizvedbi za servisni center uporabniški podatki za IT** stranke na spletni strani povzamejo v obliki profila stranke in za namene boljše podpore stranki posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: Besedilo poizvedbe, znamka, model vozila, registrska oznaka, št. prevoženih kilometrov, številka šasije, prva registracija, kontaktna oseba v poslovalnici, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, dosegljivost (od/do), telefaks, e-pošta, kontaktna oblika, izbrana storitev (popravilo vozila zaradi prometne nesreče/popravilo/servis), želeni termin (datum/čas), tip stranke (stalna stranka, nova stranka) 

**Natančna podatkovna polja:

Prijava na e-novice 

 • Podatki kategorij*, ki se navedejo pri vsaki prijavi (kontaktni in identifikacijski podatki), se uporabijo samo za pošiljanje e-novic. Za pošiljanje e-novic uporabljamo e-poštni naslov, ki ga navedete, in v nadaljevanju potrebujemo vašo potrditev, da se kot lastnik e-poštnega naslova strinjate s prejemanjem (t. i. dvojna privolitev). Prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete prek za to predvidene možnosti odjave v e-novicah ali e-poštnega naslova [email protected].
 • Namen: pošiljanje informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih
 • Utemeljitev: privolitev
 • Čas shrambe: dokler se pošiljajo e-novice in ne pride do preklica.

*Natančna podatkovna polja: Nagovor, ime, priimek, e-pošta, izbrano mesto.

Naročilo kataloga

 • Kontaktni obrazec (katalogi/cene): Ko oddate kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, informacije o izbranem trgovcu). Naročilo lahko kadar koli prekličete prek e-poštnega naslova [email protected].
 • Namen: pošiljanje informacij o izdelkih, storitvah in dogodkih
 • Utemeljitev: privolitev
 • Čas shrambe: Do opravljenega pošiljanja ali do preklica privolitve v času obdelave.

*Natančna podatkovna polja: Model vozila, spol, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, izbrani trgovec, telefon, dosegljivost (od/do), faks, e-pošta.

Facebook Messenger

Preko Facebook Messenger vtičnika lahko sprožite pogovor s pooblaščenim partnerjem o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedbi glede servisnega termina ali testne vožnje, dopolnilni opremi, pohvalah, kritikah in drugo. Facebook Messenger je storitev podjetja Facebook Ireland Ltd., ki je tudi upravljavec podatkov. Več informacij o tem, kako Facebook uporablja vaše osebne podatke, najdete tukaj: https://www.facebook.com/policy.php

 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: privolitev, ki jo zbira Facebook
 • Čas hrambe: v skladu s Facebook-ovim Pravilnikom o podatkih

[7.] Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

[7.1] Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

[7.2] Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v naših Smernicah o piškotkih: Smernice za piškotke

 

[8.] Pravice posameznikov

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

[8.1] Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.

[8.2] Pravica do popravka: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo.

Če ste ustvarili uporabniški račun, lahko kadar koli dostopate do svojih osebnih podatkov in jih popravite ali dopolnite sami. Poleg tega lahko uporabniški račun tudi kadar koli zaprete.

[8.3] Pravica do izbrisa: izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili zajeti, izpolnjen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše upravičene interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.

[8.4] Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov

lahko zahtevate, če:

 • dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko pravilnost podatkov preverimo;
 • je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov;
 • podatkov za predviden namen ne potrebujemo več, vi pa jih še vedno potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.

[8.5] Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

[8.6] Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.

[8.7] Pravica do pritožbe: če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Seveda imate tudi pravico, da se pritožite pri slovenskem pristojnem organu za varstvo podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Te pravice lahko uveljavljate neposredno pri podjetju Avtohiša Vrtač d.o.o. z obvestilom na e-poštni naslov, ki je naveden v kontaktnih podatkih.

[9.] Kontaktni podatki

Upravljavec: 

Avtohiša Vrtač d.o.o.

Šuceva ulica 28, 4000 Kranj

[email protected]

OBVESTILO O VIDEONADZORU

Predmetno obvestilo je pripravljeno skladno s tretjim odstavkom 76. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 163/2022, v nadaljevanju: »ZVOP-2«) podjetje AVTOHIŠA VRTAČ, d.o.o. Kranj (v nadaljevanju: »AH Vrtač«) ter služi namenu obveščanja o izvajanju videonadzora na območju, v prostorih in objektih podjetja.

1. Izvajalec nadzora in upravljalec osebnih podatkov

AVTOHIŠA VRTAČ, d.o.o. Kranj, Delavska cesta 4, 4000 Kranj, matična številka: 5812526000, davčna številka: SI 30006198.

Elektronski naslov: [email protected], telefon: 04/27 00 200.

2. Namen izvajanja

Videonadzor izvajamo z namenom varovanja ljudi in premoženja.

3. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Člen 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov v zvezi z 76., 77. in 78. členom ZVOP-2.

AH Vrtač je izvedel oceno potrebnosti vzpostavitve videonadzora in upoštevajoč izkazano nevarnost ocenil, da z obdelavo zasleduje zakonit interes, in sicer za zagotovitev optimalne ravni varovanja ljudi in premoženja.

4. Informacije v zvezi z izvajanjem videonadzora

 • AH Vrtač bo posnetke obdeloval izključno za namen zaradi katerega je bil videonadzor vzpostavljen, razen ko se posnetki uporabljajo kot dokazno gradivo v vseh tistih primerih, ko pride do dogodkov, ki imajo znake protipravnega ravnanja, in se posnetki uporabljajo za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov v zvezi s takšnim dogodkom,
 • videoposnetkov se ne prenaša v tretje države,
 • v okviru videonadzora upravljavec ne snema zvoka,
 • avtomatizirano odločanje in/ali profiliranje se ne izvajata,
 • dostop do žive slike imajo pooblaščene osebe upravljavca,
 • videoposnetki se hranijo največ 7 dni od nastanka,
 • AH Vrtač lahko prenese osebne podatke, pridobljene v okviru izvajanja videonadzora drugim subjektom, če in kolikor je tak prenos nujno potreben za doseganje zgoraj omenjenih namenov, drugim osebam, če za to obstaja ustrezna pravna podlaga ter preiskovalnim organom, če je to zakonsko dovoljeno in potrebno za izvrševanje njihovih pooblastil.

Na podlagi videonadzora zbiramo sledeče vaše osebne podatke

 • posnetek posameznika (slika),
 • kraj posnetka,
 • datum posnetka,
 • čas vstopa in izstopa oz. gibanja v nadzorovanem območju.

5. Pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Posamezniki imajo v zvezi z osebnimi podatki v nadaljevanju navedene pravice, pri čemer AH Vrtač pred uveljavljanjem teh pravic vedno preveri identiteto posameznika. Posameznik se svojo zahtevo s katero uveljavlja katero od pravic nas obrne bodisi preko spletne pošte [email protected] bodisi po pošti ali osebno na naslovu AVTOHIŠA VRTAČ, d.o.o. Kranj, Delavska cesta 4, 4000 Kranj. Upravičene zahteve bo AH Vrtač izpolnila v roku 1 meseca, pri čemer se v primeru kompleksnosti zahteve oziroma večjega števila zahtev, lahko rok izpolnitve podaljša za 2 meseca. AH Vrtač bo o takem podaljšanju in razlogih zanj obvestila posameznika.

a) Pravica dostopa do podatkov

Posameznika na njegovo zahtevo seznanimo, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki in kadar to drži, temu posredujemo naslednje informacije:

 • vrste osebnih podatkov, ki se obdelujejo,
 • uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki,
 • roki hrambe,
 • na podlagi zahteve AH Vrtač izdela kopijo osebnih podatkov, ki se obdelujejo in jih posreduje posamezniku.

b) Pravica do izbrisa podatkov (t. i. pravica do pozabe)

Posameznik lahko zahteva, da se njegovi osebni podatki izbrišejo v naslednjih primerih:

 • osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani,
 • posameznik obdelavi osebnih podatkov ugovarja, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi,
 • osebni podatki so bili obdelani nezakonito,
 • osebne podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravom.

c) Pravica do omejitve obdelave

Posameznik lahko zahteva, da se obdelava podatkov, ki se nanašajo nanj omeji, kadar:

 • je obdelava nezakonita, pa posameznik ne želi, da podatke izbrišemo,
 • AH Vrtač podatkov ne potrebuje več za namene obdelav, vendar jih potrebuje posameznik za uveljavljanje, izvajanje ali nasprotovanje pravnim zahtevkom,
 • je posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo.

d) Pravica do prenosljivosti podatkov

Posameznik lahko zahteva izpis podatkov. Izpis podatkov bo pripravljen v strojno berljivem formatu in ga bo posameznih lahko prevzel na sedežu podjetja AH Vrtač.

e) Pravica do ugovora

Posameznik lahko ugovarja obdelavi osebnih podatkov s strani upravljavca v okviru izvajanja videonadzora na podlagi zakonitega interesa.

6. Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Posameznik lahko morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov pošlje na elektronski naslov [email protected] ali po pošti na naslov: AVTOHIŠA VRTAČ, d.o.o. Kranj, Delavska cesta 4, 4000 Kranj.

Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši veljavno zakonodajo. Kontakt: Republika Slovenija Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana. Telefon: 01 230 97 30, elektronski naslov: [email protected], DPO za Urad IP: [email protected].

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.