AH Vrtač Novice

Vse aktualne novice podjetja AH Vrtač najdete tukaj.

  1. Novice
  2. TO JE NOVI ŠKODA ENYAQ COUPÉ 𝗶V
03.02.2022
NOVOSTI PRI ZNAMKI ŠKODA

TO JE NOVI ŠKODA ENYAQ COUPÉ 𝗶V

ŠKODA po uspešni tržni premieri modela ENYAQ iV serijo širi z elegantnim coupéjem. Ponudba vključuje tudi športno različico RS.

škoda

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV ima še bolj emocionalen dizajn ter kljub športnim linijam ponuja veliko prostora in prtljažnik s prostornino 570 litrov. Količnik zračnega upora je bil v primerjavi z modelom ENYAQ iV še dodatno zmanjšan in zdaj znaša 0,234. Odvisno od opreme to omogoča doseg do 545 kilometrov*** (po kriterijih WLTP), kar povsem zadošča za potovanja. ENYAQ COUPÉ iV je na voljo z dvema velikostma baterije, zadnjim ali štirikolesnim pogonom ter štirimi zmog­lji­­­vost­nimi stopnjami od 132 kW* do 220 kW** pri novi različici ENYAQ COUPÉ RS iV. Tako kot pri modelu ENYAQ iV so za notranjost namesto klasičnih linij opreme na voljo paketi Design Selection.


Image
Image

Mehko padajoča strešna linija in serijska temno tonirana panoramska steklena streha

Novi ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV ima še bolj emocionalen dizajn kot SUV-izvedba; poleg različice Sportline je pri njem na voljo tudi športni vrhunski model ENYAQ COUPÉ RS iV. Opremljen je s svojstvenim športnim podaljškom sprednjega odbijača, stranskimi pragovi v barvi vozila in litimi platišči velikosti od 19 do 21 palcev. Strešna linija se od B-stebrička rahlo spušča nazaj in prehaja v pokrov prtljažnika, ki ima ostro začrtan rob. Linije so še bolj poudarjene s temno tonirano panoramsko stekleno streho, ki je za coupé serijska. To je največja panoramska steklena streha v kakšnem modelu ŠKODA; zavzema celotno strešno površino in se gladko zliva z zadnjim steklom. Je tanjša od siceršnje strehe, zato imajo potniki veliko prostora za glavo. Panoramska steklena streha v notranjost prepušča več svetlobe in ustvarja bolj zračen občutek. Poseben premaz pripomore k temu, da je ozračje v notranjosti vedno prijetno. Enako kot za ENYAQ iV je tudi za coupé kot opcija na voljo t. i. crystal face, pri katerem pokončne lamele markantne mreže hladilnika osvetljuje 131 svetlečih diod, svojstven videz pa zaokroža vodoraven svetlobni pas. Pri modelu ENYAQ Coupé RS iV je crystal face del serijske opreme.

Dve velikosti baterije in štiri zmogljivostne stopnje do vrhunskega modela ENYAQ COUPÉ RS iV

Novi coupé je na voljo v štirih zmogljivostnih stopnjah. Razpon moči se začne pri 132 kW* za ENYAQ COUPÉ iV 60 s pogonom na zadnji kolesi in kapaciteto baterije 62 kWh (neto 58 kWh). Tudi ENYAQ COUPÉ iV 80 z močjo 150 kW in z baterijo z 82 kWh (neto 77 kWh) prenaša svojo moč na cesto prek zadnjih koles. Modela ENYAQ COUPÉ iV 80x in ENYAQ COUPÉ RS iV pa imata poleg večje baterije še dodatni motor na sprednji premi in omogočata pogon na vsa kolesa. ENYAQ COUPÉ iV 80x ima sistemsko moč 195 kW**, vrhunski ENYAQ COUPÉ RS iV pa razvije kar 220 kW** sistemske moči in največji navor 460 Nm. To je prvi model znamke ŠKODA z oznako RS z izključno električnim pogonom. Njegove značilnosti so izjemno dinamično doživetje vožnje, številni črni poudarki in tipični rdeči odsevni pas na podaljšku zadnjega odbijača. 

ENYAQ COUPÉ RS iV potrebuje za pospešek od 0 do 100 km/h le 6,5 sekunde in doseže največjo hitrost 180 km/h - to je 20 km/h več kot druge različice novega coupéja. ENYAQ COUPÉ RS iV je kot edini izmed modelov serije ENYAQ iV na voljo tudi v izstopajoči mamba zeleni barvi.

Večja učinkovitost in večji doseg zaradi izjemne aerodinamike

Izjemna aerodinamika novega coupéja, ki s količnikom zračnega upora v višini 0,234 presega že tako zelo dobro aerodinamiko modela ENYAQ iV, prispeva k visoki učinkovitosti novega vrhunskega modela znamke ŠKODA, ki ga poganja električna baterija. Ta vrednost pomembno vpliva na največji doseg, ki pri modelu ENYAQ COUPÉ iV 80 po kriterijih WLTP znaša do 545 kilometrov***. Zaradi kratkih časov polnjenja je novi coupé povsem primeren za daljša potovanja. Z opcijsko vlečno kljuko lahko ENYAQ COUPÉ iV poleg tega na vzponih do 8 % vleče prikolice (z zavorami) z maso do 1.400 kg.

Image

*** Vsi podatki so predhodne vrednosti.

Za več podatkov pokličite naše prodajne svetovalce:

04/2700 217

04/2700 238

04/2700 264 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.